ΟΡΟΙ &
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
PURPLESHEEP.GR
DESIGNED BY
ENGLISH facebookinstagram
Πελματογράφημα Aetrex

Πελματογράφημα Aetrex

Για πρώτη φορά σε θεραπευτήριο στην Ελλάδα, παρουσιάζεται η τεχνολογίαπελματογραφήματος Aetrex από το MTS Syros.

Το κορυφαίο σύστημα ορθωτικων πελμάτων στον κόσμο , που συνιστούν γιατροί καιποδίατροι, είναι πλέον διαθέσιμο στο νησί μας, τη Σύρο.

Τι είναι το πελματογραφημα;

Το πελµατογράφηµα είναι µια κλινική εξέταση, που αναλύει την κατανοµή των πιέσεων σταπέλματα κατά τη στάση και τη βάδιση.

Σε συνδυασμό με το ιστορικό και την κλινική παρατήρηση, μας δίνει πληροφορίες για τιςδυσλειτουργίες των κάτω άκρων και το πως αυτές μπορούν να επηρεάσουν τη στήριξη όλουτου σώματος.

Σύμφωνα με έρευνες η λάθος στάση μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες τουμυοσκελετικου συστήματος και εμφάνιση πόνου στις αρθρώσεις, ακόμα και σεαπομακρυσμένες ανατομικές περιοχές όπως ο αυχένας.

Πελματογραφημα και τεχνολογία Aetrex.

Σύμφωνα με μελέτες, 6 στους 10 ανθρώπους έχουν πόνο στα πόδια ή αισθάνονται άβολαόταν περπατάνε.

Τα ορθωτικά πέλματα της Aetrex, προσφέρουν γρήγορες και αξιόπιστες λύσεις σταπερισσότερα από αυτά τα προβλήματα και προτείνονται από ποδίατρους και γιατρούςπαγκοσμίως.

Πως γίνεται το πελματογραφημα;

Φορώντας τις κάλτσες του ο ασθενής , αρχικά περπατάει πάνω στην ειδική πλατφόρμα καιστη συνέχεια ακολουθεί η μέτρηση στατικά .

Στη συνέχεια ο θεραπευτής κάνει μια κλινική αξιολόγηση της στάσης και της βάδισης .

Να σημειωθεί εδώ ότι κανένας πελματογράφος δεν μπορεί να δει τις γωνιές του αστραγάλουπου προκαλούν βλαισότητα ή ραιβότητα , που αφορούν την κλίση προς τα έσω ή έξω του αστραγάλου , γι αυτό είναι σημαντική η κλινική παρατήρηση .

Οι πελματογράφοι καταγράφουν μόνο τις πιέσεις στο πέλμα .

Μετά την κλινική εξέταση γίνεται επιλογή του κατάλληλου πάτου ανάλογα την περίπτωση δυσλειτουργίας ή παθολογίας ανάμεσα σε δεκάδες μελετημένα μοντέλα .

Την ίδια στιγμή ο ασθενής φοράει τον πάτο και σκανάρεται ΞΑΝΑ με τον πελματογραφο.

Η καινοτομία της Aetrex είναι ότι είναι η μόνη εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα τηςεπαναξιολόγηση φορώντας το ορθωτικό πέλμα . Έτσι ο ασθενής μπορεί την ίδιαστιγμή να συγκρίνει το πριν και το μετά.

Μπορεί να χρειαστούν 2-3 ή και παραπάνω αλλαγές μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι το τελικό πέλμα που θα λάβει ο ασθενής θα είναι το καλύτερο δυνατό.

Η ανακούφιση και μείωση της επιβάρυνσης των αρθρώσεων γίνεται αισθητή άμεσα.

Η επιλογή του πέλματος είναι μια συνεχής διαδικασία επαναξιολόγησης με γνώμονα τηναίσθηση του ασθενή αλλά και την ένδειξη του πελματογράφου .

Βάσει ερευνητικών δεδομένων το κατάλληλο πελμα της aetrex μειώνει την αίσθηση τουπόνου την ίδια στιγμή ενώ συμβάλλει σημαντικά στο σωστό καταμερισμό του βάρους τουσώματος ανακουφίζοντας τις επιβαρυμένες αρθρώσεις .

Γιατί Ορθωτικά Πέλματα Aetrex;

Τα πόδια μας εξελίχθηκαν για να χρησιμοποιούνται σε μαλακές, φυσικές επιφάνειες όπωςχώμα, άμμος και γρασίδι.

Ωστόσο, πλέον περπατάμε κυρίως σε σκληρές επιφάνειες, που μπορεί να προκαλέσουνενόχληση, πόνο, ακόμη και τραυματισμό.

Η χρήση των ορθωτικών πελμάτων Aetrex συμβάλει στην υγεία των ποδιών, στη μείωση τουκινδύνου τραυματισμού και στη σκελετική ευθυγράμμιση!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας aetrex?

Αναλυτική εξέταση πέλματος και επαναξιολόγηση την ίδια στιγμή φορώντας τον πάτο.

Πλήρης αντιμικροβιακή προστασία με ίνες χαλκού . Κατάλληλο και για διαβητικό πόδι.

Ο πάτος δεν μυρίζει λόγω της υψηλής ποιότητας των υλικών.

Δημιουργείται ομοιόμορφη διανομή της πίεσης σε ολόκληρο το πέλμα.

Τα ορθωτικά πέλματα Aetrex παρέχουν στοχευμένη στήριξη της καμάρας, βοηθώντας στηβελτίωση της στάσης , τη μείωση της πίεσης στα πόδια και την ΑΜΕΣΗ ανακούφιση .Με την καινοτομία της Καμάρας Lynco γίνεται υποστήριξη του πέλματος στο σωστό σημείο, έτσι ώστε να γίνει η ευθυγράμμιση βάσει ερευνητικών δεδομένων .

Το μέγιστο σημείο της ποδικής Καμάρας όπως την ξέρουμε βρίσκεται λίγο πιο μπροστά , ενώη στήριξη της καμάρας Lynco βρίσκεται προς τον αστράγαλο, αλλάζοντας προς το βέλτιστοτη μηχανική λειτουργία του άκρου ποδός στη στάση και τη βάδιση.

Έτσι το σώμα αναγκάζεται να αποφορτίσει το βάρος απο τα μετατάρσια, εξαλείφοντας έτσιμια βασική αιτία κόπωσης και αίσθησης πόνου.

Eίναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για όσους έχουν πελματιαία απονευρωσίτιδα, πλατυποδία ή άλλεςπαθήσεις των ποδιών . Τα ορθωτικά πέλματα aetrex διορθώνουν τη βλαισοποδία με τηνειδική υποστήριξη . Τα αποτελέσματα είναι άμεσα απο την πρώτη δοκιμή!

Μειώνουν την κόπωση κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας, κατάλληλα για άτομαπου έχουν πολλή ορθοστασία .

Τι υλικά κατασκευής έχει το ορθωτικό πέλμα της AETREX

Τα ορθωτικά πέλματα Aetrex χρησιμοποιούν υλικά κορυφαίας ποιότητας που απορροφούντους κραδασμούς και έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν το σώμα, ενώ προστατεύουν το πόδι .

Οι ίνες χαλκού χαρίζουν αντιμικροβιακή προστασία και ο αφρός μνήμης memory foam δίνειμια εξαιρετική αίσθηση στη βάδιση.

Πόσο κρατάει ένα ορθωτικό πέλμα; Πότε πρέπει να το ανανεώσω;

Το ορθωτικό πέλμα aetrex ανάλογα με τη χρήση και το βάρος μπορεί να κρατήσει απο 8-12μήνες .

Το ίδιο το σώμα θα δείξει πότε χρειάζεται αλλαγή πέλματος .

Συνήθως γίνεται όταν επιστρέψουν κάποια από τα συμπτώματα του παρελθόντος , όταν ηποδική καμάρα του πέλματος χάσει μεγαλο κομμάτι της στήριξης λόγω καταπόνησης τιτυλικού ή όταν απλά έχει φθαρεί αρκετά το υλικό του πέλματος.

Τι σημαίνει βδομάδα προσαρμογής;

Είναι η πρώτη βδομάδα χρήσης του πέλματος , κατά την οποία είναι πιθανό να υπάρχουνκάποιες ενοχλήσεις.

Ειδικά τις πρώτες μέρες φοράμε τον πάτο μέχρι το σημείο που είναι ανεκτό, αν πχ την πρώτη μέρα ενοχλήσει το πρώτο δίωρο τότε τον αφαιρούμε και συνεχίζουμε τη δεύτερη μέρα με λίγοπερισσότερο χρόνο εφαρμογής.

Μετά την πρώτη βδομάδα το πόδι θα έχει προσαρμοστεί και δεν υπάρχει καμία ενόχληση. Υπάρχει μια καινούρια πληροφορία που αναγκάζει τον οργανισμό να πατάει πιο σωστά καιενισχύει τη σκελετική ευθυγράμμιση.

Στην πραγματικότητα μετά τις πρώτες 7-10 μέρες θα αποζητάτε τον νέο σας πάτο σε όλα τα υποδήματα.

Μπορώ να πλύνω το ορθωτικό πέλμα της AETREX;

Το ορθωτικό πέλμα της aetrex ΔΕΝ πλένεται . Περιέχει ίνες χαλκού, πλήρη αντιμικροβιακήπροστασία και μπορεί να καθαριστεί με απαλά με ένα νωπό πανάκι ή ένα μωρομάντηλο.

Ποιες είναι οι βασικές παθολογίες άκρου ποδός που χρειάζονται άμεσα πέλμα AETREX;

Πελματιαία απονευρωσίτιδα

Το κοινό σύμπτωμα της πελματιαίας απονευρωσίτιδας είναι ο πόνος στη φτέρνα ή στηνπεριοχή της καμάρας το πρωί ή μετά από παρατεταμένες περιόδους ανάπαυσης.

Αυτός ο πόνος προκαλείται από την κόπωση της πελματιαίας περιτονίας. 

Τα ορθωτικά πέλματα Aetrex υποστηρίζουν την πελματιαία απονευρωση κατάλληλα καιμειώνουν την επαναλαμβανόμενη πίεση που χειροτερεύει την κατάσταση.

Μέσα σε λίγες μέρες από τη χρήση, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονταιανακούφιση από τον πόνο ή την ενόχληση.

Πλατυποδία

Η πλατυποδία είναι μία από τις πιο συχνές ανατομικές δυσμορφίες του ποδιού και δημιουργείται από πτώση ή απουσία της φυσιολογικής ποδικής καμάρας.

Ενίοτε επηρεάζει την ευθυγράμμιση των κάτω άκρων, προκαλώντας κόπωση και πόνο κατάτην έντονη δραστηριότητα. Είναι ένα συχνό εύρημα στα παιδιά , με σημαντικές όμωςσυνέπειες στη σκελετική ευθυγράμμιση.

Τα ορθωτικά πέλματα Aetrex βοηθούν στην πλατυποδία παρέχοντας στήριξη καισταθερότητα στο πέλμα του ποδιού, βελτιώνοντας τη στήριξη και την ισορροπία κατά τηνκίνηση.

Επιπλέον, ανακουφίζουν τον πόνο και την άβολη αίσθηση .

Κοιλοποδία

Η κοιλοποδία είναι μια κατάσταση όπου η ποδική καμάρα είναι αρκετά ψηλότερη από το φυσιολογικό.

Αυτά τα πόδια είναι συχνά λιγότερο εύκαμπτα και μπορεί να είναι ευαίσθητα στον πόνο της φτέρνας, των μεταταρσίων και στην κόπωση του ποδιού.

Το ορθωτικά πέλματα Aetrex μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση στα μετατάρσια,απορρόφηση κραδασμών και υποστήριξη της καμάρας που απαιτείται για να παρέχει πιο ίσηκατανομή της πίεσης .

Βλαισοδακτυλία

Η βλαισοδακτυλία ή το γνωστό σε όλους «κότσι» είναι ένα εμφανές εξόγκωμα στο εσωτερικότου ποδιού γύρω από την άρθρωση του μεγάλου δακτύλου που προκύπτει απο τηνπροσαγωγή του μεγάλου δακτύλου .

Μερικά από τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φλεγμονή, πρήξιμο και πόνο. Το πρόβλημασυχνά μπορεί να προκύψει από τη χρήση ακατάλληλων υποδημάτων που είναι στενά ήσφιχτά στην περιοχή των δακτύλων.

Για να βοηθήσετε στην ανακούφιση του πόνου, συνιστάται να φοράτε παπούτσια άνετα στηνπεριοχή των δαχτύλων.

Τα ορθωτικά πέλματα Aetrex μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της σωστής στάσης καιτης ισορροπίας κατά την κίνηση, αλλά και στη μείωση του πόνου και της δυσκολίας στοβάδισμα που προέρχονται απο τη βλαισοδακτυλία

Άλλες θεραπείες

DOC Decompression

DOC Decompression

MTS (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ)

MTS (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ)

Massage

ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Massage

ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΚΕΡΜΑΝ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (FDM)

ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (FDM)

Pilates

CLINICAL PILATES

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Custom ορθωτικΟ ΠΕλμα με πελματογρΑφημα Και ανΑλυση βΑδισης

Custom ορθωτικΟ ΠΕλμα με πελματογρΑφημα Και ανΑλυση βΑδισης

ΘΕΡΜΟΓΡΑΦIΑ

ΘΕΡΜΟΓΡΑΦIΑ

Colon hydrotherapy

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ - FOHOW

ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ - FOHOW

ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Mud therapy

ΛΑΣΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

MAITLAND MANUAL THERAPY

MAITLAND MANUAL THERAPY

ΕRGON TECHNIQUE

ΕRGON TECHNIQUE

email us
telephone