φυσικοθεραπεία

Σύρος

Κυκλάδες

pilates

βελονισμός

φυσικοθεραπευτής

μασάζ

ΓΙΩΡΓΙΟΣ ΤΕΝΤΖΕΡΑΚΗΣ - PT, MT, OSD

Ο Γιώργος είναι ο επιστημονικός διευθυντής του MTS στη Σύρο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, καθώς και της σχολής χειροπρακτικής Maitland. Ως πιστοποιημένος Οστεοπαθητικός από τη Γερμανική Σχολή Οστεοπαθητικής, Χειροπρακτικός από το Ινστιτούτο Ackermann στη Σουηδία, μέλος της Chinese Federation of Acupuncture Society και του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Μοντέλου Περιτοναϊκής Διαστρέβλωσης (FDM) , ο Γιώργος εμπλουτίζει την επιστημονική του κατάρτιση σε μεθόδους όπως medical taping, dry needling (λύση των μυοπεριτοναικών σπασμών με τη χρήση ξηράς βελόνης), δια χειρός θεραπεία των trigger point, θεραπεία με βεντούζες, βοτανοθεραπεία και βελονισμό. Με την υποστήριξη της ομάδας του, κυκλοφόρησε το 2015 την καινοτόμο στο χώρο της φυσικοθεραπείας εφαρμογή Manual therAPPist, η οποία είναι σχεδιασμένη για να βοηθά τους θεραπευτές να συλλέγουν πληροφορίες ώστε να διαμορφώσουν το πλήρες ιατρικό ιστορικό για κάθε ασθενή. Ως απόφοιτος της Μικρασιατικής Τραπεζουντίου Θεραπείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Γιώργος ασκεί αυτό το μοναδικό είδος θεραπείας στο Κέντρο MTS στη Σύρο.

close

ΜΑΡΙΑ ΤΕΝΤΖΕΡΑΚΗ – ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ PILATES

Η Μαρία είναι απόφοιτος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών και εργάστηκε ως νοσοκόμα στην Αθήνα για 11 χρόνια. Είναι πιστοποιημένη Yδροθεραπεύτρια παχέoς εντέρου, μέλος του Παγκοσμίου Συλλόγου Υδροθεραπευτών Παχέος Εντέρου (I-ACT) και εκπαιδεύτρια του προγράμματος BASI Pilates Mat and Equipment. Στο MTS Σύρος, η Μαρία εξειδικεύεται στην Yδροθεραπεύτρια Παχέoς Εντέρου, στο Clinical Pilates και στη Λασποθεραπεία από τη Νεκρά Θάλασσα.

close

ΜΑΙΡΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗ – ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Η Μαίρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Στερεάς Ελλάδας. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μικρασιατική Τραπεζούντιο Θεραπεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο MTS Σύρος εξειδικεύεται στην ηλεκτροθεραπεία, στο θεραπευτικό μασάζ, στη Μικρασιατική Τραπεζούντιο Θεραπεία και στη Λασποθεραπεία από τη Νεκρά Θάλασσα.

close

ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ - ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Ο Σπύρος είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών. Είναι πιστοποιημένος Ergon θεραπευτής και απόφοιτος της Μικρασιατικής Τραπεζουντίου Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

close
ΟΡΟΙ &
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
PURPLESHEEP.GR
DESIGNED BY
ENGLISH facebookinstagram
telephone
email us

BOOK

Δημιουργία προσωπικού ιατρικού ιστορικού

Εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας

Δια χειρός θεραπεία

Όταν η θεραπεία γίνεται εμπειρία ζωής

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ MTS

Το MTS στη Σύρο είναι κέντρο αποκατάστασης και ευεξίας που ασπάζεται τη φιλοσοφία της ολιστικής προσέγγισης της υγείας, προσαρμοσμένη στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Η επιστημονική ομάδα μας ειδικεύεται σε θεραπείες όπως οστεοπαθητική, χειροπρακτική, φυσικοθεραπεία, θεραπευτικό μασάζ, Clinical Pilates. Επικεντρωνόμαστε στον κάθε ασθενή ξεχωριστά, χρησιμοποιούμε την εφαρμογή Manual therAPPist, μια καινοτομία στο χώρο της φυσικοθεραπείας από τον Γεώργιο Τεντζεράκη DO και την ομάδα του, για την κλινική αξιολόγηση και τη δημιουργία προσωπικού ιατρικού προφίλ με στόχο τη διαμόρφωση εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.

MTs (ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ)

Ως βασικός άξονας του συστήματος δια χειρός θεραπείας, αυτή η πρακτική στοχεύει στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. H MTs είναι το παλαιότερο καταγεγραμμένο δια χειρός σύνολο τεχνικών που εφάρμοζαν οι έλληνες θεραπευτές της Τραπεζούντας και περιλαμβάνεται στον κύκλο σπουδών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η MTs αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως μια ψυχοσωματική οντότητα και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας του οργανισμού. Εφαρμόζοντας εξειδικευμένους χειρισμούς μασάζ, ενώ ο ασθενής βρίσκεται αρχικά σε καθιστή θέση και στη συνέχεια ξαπλώνει μπρούμυτα και ανάσκελα, η MTs αποκοσκοπεί στην αποκατάσταση της ισορροπίας της μικροκυκλοφορίας του αίματος και γενικότερα των υγρών του σώματος. Η θεραπεία μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από την Ειρήνη Ιατρίδου, σημαντική πρακτική θεραπεύτρια του προηγούμενου αιώνα, η οποία μεταβίβασε τις γνώσεις της στον Σωτήρο Αντωνόπουλο, ιδρυτή των Κέντρων MTS. Από το 2015, η Μικρασιατική Τραπεζούντιος εφαρμόζεται ως θεραπεία στα Κέντρα MTS, ενώ από το 2019 περιλαμβάνεται στο κύκλο e-learning σπουδών του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Η Οστεοπαθητική αποτελεί ένα σύστημα ολιστικής αξιολόγησης και θεραπείας που αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει παθολογίες και δυσλειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα. Κατανοώντας την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης δομής, η Οστεοπαθητική αντιλαμβάνεται το άτομο ως ενιαίο σύνολο.

Η Οστεοπαθητική εκφράζει την ολιστική προσέγγιση στην υγεία. Ο οστεοπαθητικός εφαρμόζει ειδικούς χειρισμούς και τεχνικές για να εντοπίσει ανωμαλίες και παρεκκλίσεις της φυσιολογικής δομής του σώματος. Η Οστεοπαθητική δίνει ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα δομής του σώματος και στη φυσική χειραγώγηση του μυϊκού ιστού, των σπλάχνων και των οστών. Διακρίνεται σε Δομική, Σπλαχνική και Κρανιακή Οστεοπαθητική.

Η Δομική Οστεοπαθητική επικεντρώνεται στο νευρικό και μυοσκελετικό σύστημα, εστιάζοντας σε δομικά προβλήματα του σώματος και σε προβλήματα που προκαλούνται από μηχανικές ανισορροπίες.

Η Σπλαχνική Οστεοπαθητική είναι μία ήπια θεραπευτική μέθοδος κινητοποίησης που βοηθά το σώμα να απεμπλακεί από περιορισμούς που προκαλούν πόνους και δυσλειτουργίες. Με ήπιες κινήσεις και χειρισμούς στην κοιλιακή κοιλότητα, ο Οστεοπαθητικός ανιχνεύει διαφοροποιημένες κινήσεις και μεταβολές περιοριστικού τύπου στα σπλάχνα αλλά και σε ολόκληρο το σώμα ώστε να εφαρμόσει τεχνικές σπλαχνικής κινητοποίησης. Εστιάζοντας στην αποκατάσταση της κινητικότητας, ο Οστεοπαθητικός στοχεύει στην αύξηση της αιματικής και της λεμφικής κυκλοφορίας, ενισχύοντας έτσι τη διαδικασία αυτοθεραπείας του σώματος. Η σύνδεση της σπλαχνικής δυσλειτουργίας με το μυοσκελετικό πόνο αναλύεται στα βιβλία του παγκοσμίου φήμης Οστεοπαθητικού και Φυσικοθεραπευτή Jean-Pierre Barral, D.O.

Η Κρανιακή Οστεοπαθητική είναι μια ήπια προσέγγιση της Οστεοπαθητικής η οποία χρησιμοποιεί απαλές τεχνικές χειραγώγησης του κρανίου. Ο Δρ. Σάδερλαντ, σημαντική προσωπικότητα της οστεοπαθητικής στην Αμερική και πατέρας της κρανιακής αντίληψης, διαπίστωσε την ύπαρξη ήπιας αρθρικής κινητικότητας του κρανίου. Αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτής της κίνησης ως την πιο ζωτική έκφραση της ζωής, την ονόμασε πρωτογενή αναπνευστικό μηχανισμό.

Ο Οστεοπαθητικός αξιολογεί τον Κρανιοϊερό Ρυθμό και εφαρμόζει ήπιους χειρισμούς για την ανακούφιση του πόνου, την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών και της κινητικότητας των υγρών. Αυτή η τεχνική θεραπείας ασχολείται με διαταραχές της κυκλοφορίας του εγκεφαλοαγγειακού υγρού και δυσλειτουργίες όπως πόνοι στη σπονδυλική στήλη, πεπτικές διαταραχές και ιγμορίτιδα που προκαλούνται από τραυματισμούς στο κεφάλι ή στο σώμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΚΕΡΜΑΝ

Εφαρμόζοντας χειρισμούς της χειροπρακτικής μεθόδου του Δρ. Άκερμαν, ο θεραπευτής στοχεύει στην επαναφορά του σώματος στη σωστή ευθυγράμμιση. Η μέθοδος που ονομάζεται Ήπια Χειροπρακτική εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση πόνων και δυσλειτουργίας της σπονδυλικών και περιφερειακών αρθρώσεων.

Είναι γνωστό ότι 8 στους 10 ασθενείς υποφέρουν από πόνους στην πλάτη εξαιτίας της λανθασμένης σκελετική ευθυγράμμιση. Ο στόχος της χειροπρακτικής είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας και της συμμετρίας στο σώμα εφαρμόζοντας ειδικούς χειρισμούς ανάλογα με τις ανάγκες και την κατάσταση του ασθενούς. Ως διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο χειροπρακτικής μεθόδου Άκερμαν το Κέντρο MTS στη Σύρο διαθέτει θεραπευτές ειδικευμένους στη μέθοδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (FDM)

Το FDM είναι μια καινοτόμος μέθοδος που εφαρμόζεται από εξειδικευμένους θεραπευτές για την αντιμετώπιση προβλημάτων που οφείλονται σε περιτονιακές παραμορφώσεις. Αυτή η συγκεκριμένη προσέγγιση αποδίδει την αιτία των σωματικών παθήσεων και της μειωμένης κινητικής λειτουργίας σε μια ή περισσότερες από τις έξι μορφές περιτονιακής παραμόρφωσης.

Σύμφωνα με τον Stephen Typaldos, D.O. και δημιουργό του FDM (Μοντέλο Περιτονιακής Παραμόρφωσης), η παραμόρφωση της περιτονίας (του συνδετικού ιστού που περιβάλλει και συνδέει όλους τους μυς, τους τένοντες τις αρθρώσεις και τα όργανα στο ανθρώπινο σώμα) είναι συχνά η αιτία του πόνου. Με την προσέγγιση FDM, ο θεραπευτής εντοπίζει τις διαστρεβλώσεις του συνδετικού ιστού ώστε να εφαρμόσει τις κατάλληλες τεχνικές για να τον ανατάξει. Το αποτέλεσμα είναι άμεση ανακούφιση ακόμη και από χρόνιο πόνο.

Κατά τη διάρκεια της διαγνωστικής διαδικασίας, ο ειδικός παρατηρεί τη γλώσσα του σώματος του ασθενούς όταν εκείνος περιγράφει τον πόνο που βιώνει. Οι διαισθητικές χειρονομίες αποτελούν ενδείξεις περιτονιακής παραμόρφωσης. Η λήψη του ιστορικού κάθε ασθενούς και η πραγματοποίηση μιας σειράς εξετάσεων ολοκληρώνουν τη διάγνωση FDM.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Clinical Pilates

Οι εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν ένα μοντέρνο στούντιο Clinical Pilates με σύγχρονο εξοπλισμό. Το πρόγραμμα των μαθημάτων του στούντιο μας περιλαμβάνει μαθήματα με ασκήσεις σε στρώμα (mat) και σε ειδικά όργανα του Pilates όπως Reformer, Cadillac, Tower, Chair.

Στο στούντιο Clinical Pilates ή αλλιώς θεραπευτικού Pilates του κέντρου μας, τα μαθήματα διδάσκονται από εξειδικευμένους φυσιοθεραπευτές-εκπαιδευτές της διεθνώς αναγνωρισμένης μεθόδου BASI. Ο φυσικοθεραπευτής με γνώση ανατομία και παθολογίας, είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες κάθε ασκούμενου. Η θεραπευτική εκδοχή του Pilates είναι ένας τρόπος άσκησης και αντιμετώπισης προβλημάτων όπως μυοσκελετικές διαταραχές που συχνά σχετίζονται με μυϊκή αδυναμία και έλλειψη συμμετρίας στις κινήσεις. Η συνεργασία μεταξύ ασκούμενου και θεραπευτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική θεραπεία. Έτσι, οι συνεδρίες διεξάγονται σε μικρές ομάδες έως 4 ατόμων, διασφαλίζοντας την πλήρη προσοχή και παρακολούθηση του ασκούμενου από τον εκπαιδευτή. Εναλλακτικά, οργανώνονται ατομικές συνεδρίες προσαρμοσμένες σε συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Ποια είναι τα οφέλη του Clinical Pilates:
• Προάγει τη σκελετική ευθυγράμμιση
• Διδάσκει διαφραγματική αναπνοή
• Παρέχει κατάλληλες οδηγίες άσκησης
• Αποκαθιστά τους τραυματισμούς και ενδυναμώνει τους μυς που συμμετέχουν στην σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης
• Βελτιώνει την ισορροπία και αυξάνει την κινητικότητα

Σε ποιους απευθύνεται το Clinical Pilates:
Όλοι μπορούν να ωφεληθούν από μια συνεδρία Pilates. Το Clinical Pilates βελτιώνει τη μυοσκελετική λειτουργία, αλλά αποτελεί και αποτελεσματική μέθοδο αποκατάστασης μετά την ολοκλήρωση θεραπειών. Αυτή η μέθοδος άσκησης επιλέγεται συχνά για την αντιμετώπιση τραυματισμών και ενδεικτικά μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις όπως:
• κύφωση
• σκολίωση
• σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου
• αστάθεια ώμου
• αθλητικές κακώσεις
• οστεοπόρωση
• μετεγχειρητική αποκατάσταση
• οστεοαρθρίτιδα ισχίου
• εγκυμοσύνη
• ανάγκη κινητικής ενδυνάμωσης για την πρόληψη πτώσεων των ατόμων τρίτης ηλικίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που χρησιμοποεί φυσικά μέσα για την αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργικής ικανότητας. Οι εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές μας εφαρμόζουν ευρύ φάσμα τεχνικών και έχουν στη διάθεσή τους το πιο σύγχρονο εξοπλισμό ηλεκτροθεραπείας και κινησιοθεραπείας ώστε να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φυσικής αποκατάστασης.

Το Κέντρο Ευεξίας MTS και οι πολυτελείς σουίτες μας βρίσκονται στο ίδιο όροφο, δίνοντας  την ευκαιρία να περάσετε τις διακοπές σας εδώ ενώ ακολουθείτε το προγράμμα αποκατάστασης, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των μετακινήσεων. Οι σουίτες μας είναι πλήρως εξοπλισμένες με ανέσεις όπως στρώματα και μαξιλάρια Tempur-Pedic για ξεκούραστο και θεραπευτικό ύπνο. Αφήστε τη θέα στη θάλασσα από τις εγκαταστάσεις μας να αναζωογονήσει το σώμα και την ψυχή σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

Η υδροθεραπεία του παχέος εντέρου είναι μια αποτελεσματική θεραπεία αποτοξίνωσης. Πρόκειται για ιδιαίτερα ευεργετική θεραπεία που καθαρίζει τον οργανισμό από τοξίνες που αποθηκεύονται στο σώμα.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και πραγματοποιείται από επαγγελματίες υδροθεραπείας παχέος εντέρου που χρησιμοποιούν εξειδικευμένο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του οργανισμού από τις τοξίνες και τη θεραπεία καταστάσεων όπως η χρόνια δυσκοιλιότητα. Οι συνεδρίες υδροθεραπείας σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και άσκηση βελτιώνουν δραστικά τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα βότανα χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια για ιατρικούς σκοπούς. Ως ισχυρός σύμμαχος του ανθρώπου για τη βελτίωση της υγείας του, κατέχουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αποκατάστασης μιας ευρείας γκάμας προβλημάτων.

Θεωρούμε την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ θεραπευτή και ασθενή ως τον ακρογωνιαίο λίθο της φροντίδας που εστιάζει στο κάθε άτομο. Ως μέρος της θεραπείας, ο συνεργάτης μας βοτανοθεραπευτής θα συζητήσει μαζί σας για να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα στο οποίο περιλαμβάνονται βότανα και διατροφή προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας. Τα βότανα συνεισφέρουν αποτελεσματικά στις διαδικασίες θεραπείας και αποκατάστασης και συμβάλουν στη ψυχολογική ευημερία. Ακολουθώντας τις αρχές του Ιπποκράτη, ο οποίος χρησιμοποιούσε βότανα επειδή πίστευε στη δύναμη της φύσης, χρησιμοποιούμε τη βοτανοθεραπεία σε πολλές περιπτώσεις ως μέσο ανακούφισης από τα συμπτώματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΛΑΣΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος σε έκταση και από τα σημαντικότερα στην αποβολή των µη χρήσιµων ουσιών. Η θεραπεία με λάσπη από τη Νεκρά Θάλασσα συσφίγγει, απομακρύνει τις τοξίνες και ενεργοποιεί τις φυσικές διαδικασίες αποτοξίνωσης του δέρματος ενώ εξαλείφει την ένταση των μυών.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας εφαρμόζουμε φυσικά προϊόντα λάσπης από τη Νεκρά Θάλασσα, οι λεπτότατοι κόκκοι της οποίας περιέχουν πολύ υψηλά ποσοστά φυσικών μετάλλων και εισχωρούν βαθιά στο δέρμα. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με μασάζ που χαλαρώνει το σώμα ενώ το δέρμα σας είναι πλέον μεταξένια απαλό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

MAITLAND MANUAL THERAPY

Η προσέγγιση Maitland είναι εξειδικευμένη μέθοδος αντιμετώπισης λειτουργικών διαταραχών της σπονδυλικής στήλης, των περιφερικών αρθρώσεων, του μυϊκού και νευρικού συστήματος και στηρίζεται στη χρήση των χεριών του φυσικοθεραπευτή.

Η μέθοδος Maitland βασίζεται στην κλινική διαγνωστική αξιολόγηση, συμπεριλαμβάνοντας τα κριτήρια από τη Διεθνή Κατηγοριοποίηση της Λειτουργικότητας, Αναπηρίας και Υγείας (ICF). Πρόκειται για προσέγγιση με επίκεντρο το εξατομικευμένο πλάνο θεραπειών το οποίο συνεχώς αναπροσαρμόζεται στην ανταπόκριση του ασθενούς. Ο συνδυασμός της αναλυτικής αξιολόγησης και της εξειδικευμένης αντιμετώπισης των συμπτωμάτων με την αποδεδειγμένη επιστημονική πρακτική καθιστά τη μέθοδο Maitland ξεχωριστή. Εκτός από ειδικές τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων και θεραπευτικές μαλάξεις στα άκρα και στη σπονδυλική στήλη, η Maitland χρησιμοποιεί νευροδυναμικές τεχνικές, διατάσεις των μυών, ασκήσεις σταθεροποίησης και ενεργητικές ασκήσεις προσαρμοσμένες στον κάθε ασθενή ώστε να μπορεί να τις εκτελεί μόνος του στο σπίτι. Στόχος της μεθόδου είναι η αποκατάσταση των δυσλειτουργιών της κίνησης, αναζητώντας και θεραπεύοντας το αίτιο που τις προκαλεί. Εστιάζοντας στην αξιολόγηση και θεραπεία του πόνου, ο φυσικοθεραπευτής μπορεί να εντοπίσει ένα πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, για παράδειγμα, όπου και θα εφαρμόσει τις κατάλληλες θεραπευτικές τεχνικές. Εφαρμόζονται επίσης χειρονακτικές τεχνικές απευθείας σε αρθρώσεις όπως το ισχίο, το γόνατο και ο ώμος, ώστε να αποκατασταθεί η κίνηση και να υποχωρήσει ο πόνος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΕRGON TECHNIQUE

Η Εrgon Technique είναι μια καινοτόμος θεραπευτική προσέγγιση που συνδυάζει στατικούς και δυναμικούς χειρισμούς του μαλακού ιστού του σώματος με εξειδικευμένο κλινικό εξοπλισμό για την αποτελεσματική αποκατάσταση των μυοσκελετικών παθήσεων.

Oι τεχνικές Ergon εφαρμόζονται σε σημεία του σώματος με μυοπεριτονιακές παθολογίες, και σε μύες και τένοντες με βραχύνσεις ή συμφύσεις, η χαλάρωση των οποίων θα βελτιώσει την λειτουργικότητα της περιοχής. Οι εξειδικευμένοι Ergon θεραπευτές του Κέντρου μας χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική για την ανίχνευση πολύ ευαίσθητων μυοπεριτοναϊκών περιοχών, έτσι ώστε να απελευθερώσουν και να χαλαρώσουν τους ουλώδεις ιστούς, συμφύσεις και περιτονιακές σκληρύνσεις, να αυξάνουν την αιμάτωση τοπικά και να μειώνουν τον μυϊκό τόνο και τον μυϊκό πόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

ΔΙΑΛΕΞTΕ ΣΟΥΙΤΑ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

"Φανταστική μάλαξη! Ο πόνος και το άγχος έχει εξαλειφθεί. Πραγματική στιγμή χαλάρωσης!"

Cristiane Roussin

"Η ομάδα του κέντρου MTS έχει αποδείξει ότι, άριστοι υπάρχουν, και επιτελούν σπουδαίο και σοβαρό έργο! Χαίρομαι που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας."

Ιωάννα Ελμαζή

"Μέσα σε 12 μέρες κατάφεραν να με ανακουφίσουν από ενοχλήσεις αθλητικών κακώσεων που με ταλαιπωρούσαν μήνες, προσεγγίζοντας το πρόβλημά μου με κατανόηση, επαγγελματισμό και υψηλού επιπέδου τεχνικές!"

Μάιτα Γιαννοπούλου - Παιδίατρος

"Είναι κόσμημα να υπάρχουν τέτοια κέντρα και προσωπικό"

Έφη Κίλογλου

"Είχα ένα χρόνιο πόνο στο δεξί  μου ώμο και μετά από 3 θεραπείες οστεοπαθητικής, απλά ο πόνος εξαφανίστηκε. Εντυπωσιάστηκα από το επίπεδο των παρεχόμενων θεραπειών και την υψηλή αποτελεσματικότητα!"

Γιώργος Πάττας - Ιατρός Δερματολόγος

"Περπατούσα με πατερίτσα λόγω προβλήματος στο γόνατο και πολλούς πόνους. Γιώργο, μου πήρες τους πόνους και μπορώ και περπατάω! Ευχαριστώ από καρδιάς. Είμαι ευγνώμων"

Λένα Ρούσσου